Maike Rademakers I Rust na scheiding I Scheidingspedagoog

Hoe werk jij eigenlijk?

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 17:13

"Hoe werk jij eigenlijk? En wat doe je dan met 'die kinderen of ouders'? En helpt dit?"
Vragen die men stelt op het moment dat ze horen wat voor praktijk ik heb. Op de foto laat ik je graag zien hoe ik werk. Want een beeld krijgen bij wat ik doe is eigenlijk net zo handig. 
Ik merk namelijk dat zowel ouders als kinderen graag visualiseren. In het begin is dit wat onwennig maar al gauw maakt het de sfeer meer open en ontspannen. Want het onderwerp 'scheiding' is alles behalve ontspannen. Emoties zoals verdriet en boosheid voeren de boventoon. En om hier woorden aan te geven valt niet altijd mee. Met name jonge kinderen en jongens vinden dit lastig. En het is ook lastig, weet maar eens te vertellen wat er precies gebeurt in je leven en hoe jij je daarbij voelt. En dan zit iemand tijdens zo'n gesprek je ook nog eens aan te kijken en te wachten totdat je antwoord geeft. 
Spelmateriaal helpt om bezig te zijn tijdens een gesprek, om niet constant iemand aan te hoeven kijken. Het helpt om op een luchtigere manier moeilijke situaties te bespreken. Het spel 'Hart op de tong' helpt het proces van scheiding systemisch in kaart te brengen en het een plekje te geven. Maar ook het mengen van kleuren kan helpen om de relatie met papa en mama in beeld te brengen. En bij voetbal hoef je niet aan een tafel te zitten . 
Altijd eindig ik het gesprek met een krachtkaart.

Denk je dat mijn werkwijze aansluit bij jouw/jullie situatie? Neem gerust contact op en voel je welkom! www.praktijkjijenik.nl


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.