Graag stel ik me aan je voor

Mijn naam is Maike Rademakers, 42 jaar en woon in Gemert.
Ik ben getrouwd en trotse moeder van 3 kinderen. 
 Het onderwerp scheiden is op jonge leeftijd als een rode draad door mijn leven gegaan. Door mijn eigen ervaring als kind van gescheiden ouders maar ook als professional binnen het onderwijs en de kinderopvang. 

Deze persoonlijke en werkervaringen ben ik gaan bundelen in Praktijk jij en ik. Met als doel om jou als persoon en als professional in je kracht te zetten. Dit door kennis te delen, vragen te stellen en vooral zorgvuldig én zonder oordeel te luisteren. 

Je leert me kennen als een betrokken en rustig persoon. Door mijn vraagstelling komen we al vrij snel tot de kern van wat je te doen hebt. Een lastige situatie kan je niet altijd veranderen, het gaat er om hoe je erover denkt en wat je ermee doet. Deze inzichten laten je patronen doorbreken en andere keuzes maken. Zodat er meer grip en hierdoor rust ontstaat. Zo blijft er energie over voor hetgeen waar jij de energie aan wilt geven. 

Als ervaren en enthousiaste trainster koppel ik graag de soms lastige theorie aan de dagelijkse werkpraktijk. Van weten naar doen maakt dat het onderwerp echtscheiding een duidelijke betekenis krijgt bij de professional en in de organisatie. Dit van beleid tot aan de werkvloer zodat er zorgvuldig en met vertrouwen gehandeld wordt. 

Ik sta voor begrip. vertrouwelijkheid, integriteit met een vleugje humor. Ik vind het belangrijk dat jij je op gemak en vertrouwd voelt.
Mijn praktische bandering zorgt ervoor dat je direct voelt dat je ermee aan de slag kunt gaan.
Hoe dichter jij bij jezelf blijft hoe grootser het resultaat. 

Relevante expertise
Social Work HAN
Docentenopleiding Omgangskunde Fontys
Basisopleiding Mediation AMV-opleidingen
Training Motiverende gesprekstechnieken
AMV-opleidingen 
Toezichthouder Kinderopvang
Helder & Van Pas

Meer weten over mijn opleidings- en werkervaring?

Mijn begeleiding geeft je inzichten en grip waardoor er rust en acceptatie ontstaat. 

Wie ben ik nog meer?
Wat kan ik ervan genieten om samen met ons gezin en de camper op pad te gaan. Ik houd van een bourgondische levensstijl: samen eten, drinken en gezelligheid kent geen tijd. Maar ook heb ik het met enige regelmaat nodig om de stilte op te zoeken met de hond en de rust ervaren.  Mijn drive voor wat ik doe is het beste uit jezelf te halen!
Ondank dat je veel mee kunt maken in je leven wil dit niet zeggen dat je zo hoeft te zijn. Het bijt elkaar natuurlijk maar je bent niet je gedachten. Door dit te zien, te voelen en te ervaren ga jij nog meer in je kracht zitten vanuit jouw eigen krachtbronnen. Dat is voor mij écht mijn drive! 


Weet je, hulp vragen bij een scheiding valt niet altijd mee. Veel ouders maar ook professionals geven aan dat ze even over een drempel moesten gaan. Want eigenlijk wil je het misschien wel zelf kunnen of oplossen.
Neem gewoon eens contact met me op, laten we jouw (werk)situatie bespreken en bekijken wat ik voor je kan betekenen.  
Voel je dan ook meer dan welkom in mijn fijne, warme praktijk! 

Warme groet, 
Maike "Het is super fijn dat Maike altijd bereikbaar is, je kunt appen of bellen, ze is altijd bereikbaar en dat is super fijn want dat heb je in deze verwerkingsperiode wel vaker nodig.
Ze is heel rustig vanuit zichzelf en weet dit ook heel goed over te brengen op de cursisten. Ook de ruimte waar ze zit is erg prettig qua sfeer, het voelt heel fijn en veilig.

Maike heeft me vaak ondersteund en laten voelen dat ik het kon. Door kleine dingen of korte gesprekken wist ze me snel op het pad terug te krijgen als ik even door de bomen het bos niet zag."  B. 

"Ik zie dat mijn kind weer durft te zeggen wat ze fijn vindt, tegen beide ouders en dat ze haar eigen gevoel mag volgen, ook als dat anders is dan dat van haar. Ze praat nu gemakkelijker over de scheiding. Ik heb het gevoel dat de verwerking is begonnen. Door de gesprekken met Maike is ze vrijer geworden in het zijn van haar eigen IK."  Moeder, meisje 9 jaar.