Graag stel ik me aan je voor

Mijn naam is Maike Rademakers, 41 jaar en woon in Gemert.
Ik ben getrouwd, trotse moeder van 3 kinderen en zelf kind van gescheiden ouders. 
Het onderwerp scheiden is op jonge leeftijd als een rode draad door mijn leven gegaan. Door mijn eigen ervaring als kind van gescheiden ouders ken ik hobbels en struggles die het met zich meebrengt voor zowel ouders als kinderen. Ik weet hoe het is als je ouders gescheiden zijn maar ook als ze een nieuwe partner krijgen. Dit is erg helpend in mijn begeleiding waarbij ik je inzicht en beleving kan geven. Want hoe is het nu écht?
Ik ben pedagoog, heb Omgangskunde gestudeerd, ben Zandkastelen- en jongerencoach en gecertificeerd mediator.  Tijdens deze opleiding kwam ik er nog meer achter dat mijn hart echt ligt bij het kind in scheidingssituaties.  En daar heb ik jou als ouder voor nodig. 

Want afscheid nemen van een vertrouwd thuis en omgaan met een nieuwe situatie, maakt dat een scheiding veel van kinderen vraagt. Ik weet dat ouders het beste willen voor hun kinderen maar ik zie ook dat dit niet altijd even gemakkelijk is wat ik ook zo begrijp. 
Mijn begeleiding laat je een andere mindset krijgen over een situatie die je niet altijd kunt veranderen. Ouders vinden het prettig dat ik rustig, geduldig en zonder oordeel naar ze luister. Ik stel je vragen, spiegel je en laat je de deur uit gaan waarbij je direct voelt dat je verder kunt. In mijn begeleiding sta ik voor begrip, vertrouwelijkheid, integriteit met een vleugje humor. Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak en vertrouwd voelt. Want dat is de basis voor échte openheid en groei.

Mijn begeleiding geeft je inzichten en grip waardoor er rust en acceptatie ontstaat. 

Wie ben ik nog meer?
Wat kan ik ervan genieten om samen met ons gezin en de camper op pad te gaan. Ik houd van een bourgondische levensstijl: samen eten, drinken en gezelligheid kent geen tijd. Mijn drive voor wat ik doe is het beste uit jezelf te halen! Ondank dat je veel mee kunt maken in je leven wil dit niet zeggen dat je zo hoeft te zijn. Het bijt elkaar natuurlijk maar je bent niet je gedachten. Door jou als kind of als ouder je dit te laten inzien, zet ik in je kracht. Dat is voor mij écht mijn drive! 


Weet je, hulp vragen bij een scheiding valt echt niet mee. Veel ouders geven aan dat ze bij de 1e kennismaking echt over een drempel moesten gaan. Neem gewoon eens contact met me op, laten we jouw situatie bespreken en bekijken wat ik voor je kan betekenen.  
Voel je dan ook meer dan welkom in mijn fijne, warme praktijk! 

Warme groet, 
Maike "Het is super fijn dat Maike altijd bereikbaar is, je kunt appen of bellen, ze is altijd bereikbaar en dat is super fijn want dat heb je in deze verwerkingsperiode wel vaker nodig.
Ze is heel rustig vanuit zichzelf en weet dit ook heel goed over te brengen op de cursisten. Ook de ruimte waar ze zit is erg prettig qua sfeer, het voelt heel fijn en veilig.

Maike heeft me vaak ondersteund en laten voelen dat ik het kon. Door kleine dingen of korte gesprekken wist ze me snel op het pad terug te krijgen als ik even door de bomen het bos niet zag."  B. 

"Ik zie dat mijn kind weer durft te zeggen wat ze fijn vindt, tegen beide ouders en dat ze haar eigen gevoel mag volgen, ook als dat anders is dan dat van haar. Ze praat nu gemakkelijker over de scheiding. Ik heb het gevoel dat de verwerking is begonnen. Door de gesprekken met Maike is ze vrijer geworden in het zijn van haar eigen IK."  Moeder, meisje 9 jaar.