Inkijkexemplaar

Met echtscheidingsproblematiek heb je als kinderopvang en basisonderwijs nu eenmaal te maken. Een scheiding schaadt kinderen en het maakt het werk van de professionals nog complexer. Dit kan nog meer complex worden wanneer er problemen ontstaan als er uit onwetendheid onzorgvuldig wordt gehandeld. Een visie en beleid op dit onderwerp kan en mag daarom niet meer ontbreken.

Wil jij beleid maken op echtscheiding maar weet je niet waar te beginnen?
Bestel dan hieronder ons Beleidsdocument Echtscheiding met de noodzakelijke en juiste informatie.

Hiernaast kun je een kijkje nemen in de eerste pagina's van het beleidsdocument. 

 

Wil je echt aan de slag en eigen beleid hierop maken? 

Bestel dan hieronder het gehele beleidsdocument. Hiermee heb je een document in handen waarmee je eenvoudig eigen beleid kunt opmaken. Het bevat tevens een invulformat waarmee je simpel en snel over een eigen echtscheidingsprotocol beschikt.

 

Heb je vragen of hulp nodig?
Wees dan welkom om contact met ons op te nemen.


Bestel hier het beleidsdocument Echtscheiding

Dit protocol zorgt voor duidelijke afspraken tussen de opvang/school en het gezin, met het welzijn van het kind voorop en rekening houdend met de wettelijke rechten en verplichtingen rondom contact, omgang en informatie. Het draagt ook bij aan het zorgvuldig handelen als opvang/school en voorkomt dat steeds maar weer brandjes moeten worden geblust. Zo blijft het kind voorop staan en creëer je samenwerking met de ouders. Daarbij voelt de professional zich steviger in het handelen bij deze soms ingewikkelde situaties.

 

Dit document bevat:

  • relevante informatie rondom echtscheiding
  • procedure en stappenplan voor scheidingssituaties 
  • een voorbeelddocument echtscheidingsprotocol
  • voorbeeldformulier informatievoorziening voor kinderen van gescheiden ouders
  • voorbeeldbrief aan ouders bij scheiding
  • ons schema informatieverstrekking

 

Het is niet mogelijk aangeschafte digitale producten te ruilen en/of retourneren omdat de content in één keer beschikbaar wordt gesteld. Door bestelling en betaling van de digitale producten krijg jij toegang tot jouw aankoop. Jij stemt er uitdrukkelijk mee in dat jij hierdoor afstand doet van het recht gebruik te maken van bedenktijd en het recht de overeenkomst te herroepen.