Praktijk jij en ik I Hulp bij scheiding
Aanbod professionals

Jaarlijks krijgen zo'n 86.000 kinderen te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Eén op de drie kinderen ervaart de scheiding als een vechtscheiding. Als professional speel jij een rol in het leven van een kind. Of het nu is als mediator, advocaat, leerkracht, IB'er, pedagogisch medewerker of gastouder, jij bent er voor ze.
Dit maakt dat jij als professional betrokken raakt bij de scheiding. Ouders delen met jou de situatie of vragen om hulp, je hoort veel van het kind zelf of je ziet dat het niet goed gaat. Maar hoe ben je er nu voor ze?
We kennen allemaal het onderwerp scheiden en als professional je ermee te maken en doe je dit op jouw eigen manier met jouw eigen expertise. Ondersteuning of scholing kan zo helpend zijn in het krachtiger neerzetten van jouw rol maar ook als mens. Dat je er achteraf met een goed gevoel op terug kunt kijken ook al viel het misschien niet mee. 

Praktijk jij en ik heeft een aanbod voor de sectoren Juridisch, Onderwijs & Kinderopvang. 

Aanbod Juridisch
Welke omgangsregeling past het beste bij kinderen en hun ontwikkeling?
De invloed van een scheiding op de ontwikkeling van kinderen
Gedragingen van kinderen als gevolg van de scheiding
Telefonische consulten 

Aanbod Onderwijs & Kinderopvang 
De invloed van een scheiding op de ontwikkeling van kinderen en jongeren
Gedragingen van een kind in de klas/op de groep als gevolg van een scheiding
Wat vraagt een kind van jou als professional in het omgaan met de scheiding?
Hoe houd ik de regie en stel ik de leerling voorop in de communicatie met ouders (en stiefouders) van een gescheiden kind?
Echtscheidingsprotocol/ Juridische kaders binnen de school of de kinderopvang
Thema-avond voor ouders
Praktijk jij en ik in de klas: workshop voor leerlingen van 6 t/m 16 jaar

Praktijk jij en ik in de school
Voor sommige kinderen is de school een plek waar de scheiding er niet is of hoeft te zijn. Het erover hebben met de leerkracht kan, ondanks de vertrouwensband, niet wenselijk zijn. Praktijk jij en ik werkt samen met het onderwijs om binnen deze veilige, vertrouwde plek het er toch over hebben. 

 

Praktijk jij en ik gaat graag de samenwerking aan om te komen tot een passend onderwerp en een passend programma. Ik ga graag over de kosten in gesprek.  

Eerdere gegeven thema-avonden zijn:
- Duurzaam ouderschap, hoe ga je met elkaar goed uit elkaar?
- Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling binnen de kinderopvang 

Voor meer info of vragen, mail/app of bel gerust.
Benader me ook als je als professional vragen hebt, twijfels over jouw handelen of als je wilt sparren. Zorg dat je er achteraf een goed gevoel over hebt, wat je ook doet!

Reviews

'Een zeer duidelijke presentatie over een moeilijk onderwerp. Doordat je met voorbeelden kwam en zelfs humor gebruikte bleef ik geboeid.' 

'Doordat we in een kleine setting bij elkaar zaten, werd de sfeer al snel vertrouwd. Hierdoor konden we het echt hebben over wat we zien op de werkvloer en wat ik hierin kan. Als ik nu een onderbuikgevoel heb kan ik er iets mee.'