Praktijk jij en ik I Hulp bij scheiding 
Jij als ouder & Programma 'Van jij naar ik'


Je gaat scheiden, je zit in het proces van scheiden of bent gescheiden. Er komt veel op je af, je
 zit met eigen emoties, regelzaken en je wilt het beste voor jezelf en de kinderen in dit kwetsbare proces.  Iemand die luistert, meekijkt en meedenkt kan zo helpend zijn. Of iemand waarmee je even wilt sparren over de kinderen of over jouw aanpak. 

 

       Worden wie jij wilt zijn na de scheiding? 
Volg dan het halfjaarlijks programma 'Van jij naar ik'.

De scheiding is geregeld, een moment waarvan je dacht dat dit rust zou brengen. Of jij de scheiding nu wilde of niet, het is een nieuwe start. En in zekere zin is het zo dat het rust kan brengen maar toch is dit nieuwe begin een klus. Nieuwe gedachtes, gevoelens en issues steken de kop op. In de opvoeding naar de kinderen, in je communicatie naar je ex-partner en jij zelf als mens. Lukt het je te zijn wie je wilt zijn? In het opkomen voor jezelf, in het maken van keuzes en jouw leven te leiden zoals je die voor ogen hebt?
In mijn praktijk en omgeving zie ik moeders hiermee worstelen. Gevoelens van schaamte of schuldgevoel naar de kinderen krijgen invloed. Grenzen aangeven is ineens misschien wel meer een 'ding' en je voelt je misschien wat onzekerder dan je had gedacht. Dit in je rol als moeder, als ex-partner maar misschien ook wel als mens. 

 Is "Ik wil hier vanaf en wil het zo anders doen maar hoe dan?!" een gedachte die van jou lijkt te zijn?
Schrijf je dan in voor het programma 'Van jij naar ik' want dan is dit nu echt het moment! 

 " Voor mij is het een hele waardevolle stap in mijn proces na/tijdens de scheiding. Ik ben heel blij dat ik hiermee bezig ben want            het helpt mij enorm in mijn persoonlijke groei. Ik zie mijn eigen groeiproces heel duidelijk voor me en ben trots op mezelf,
                 eigenlijk al door deel te nemen aan dit programma laat je groei toe bij jezelf en kom ik op nummer 1 te staan." B. 


Worden wie jij wilt zijn na de scheiding staat bij dit programma centraal. Met één andere moeder onderzoeken we, staan we stil bij en kijken we wat jij nodig hebt om te worden wie jij wilt zijn. Tweetallen worden met zorg geselecteerd in behoefte, karakter en situatie. We stellen doelen, behandelen diverse thema's als moederschap, loslaten versus regie, narcisme, patronen, invloed ex-partner/omgeving en affirmaties welke aangepast wordt aan jullie behoeftes. We werken toe naar het vasthouden van gewenste gedachtes en gedrag zodat je echt de IK die jij wilt worden leert vasthouden. 
Rust, grip, zelfvertrouwen, acceptatie en een minder vol hoofd is wat het je gaat brengen. En dat is zo welkom!

                                                - We onderzoeken, worden bewust, veranderen en houden vast -

Dit doen we één ochtend in de maand gedurende 6 maanden. Deze tijd is nodig om intensief met gevoelens en gedachten bezig te zijn en deze te trainen om hierna de gewenste gedragsverandering te krijgen. 
De kracht van dit programma zit hem in de (intense) tijd, het tweetal waardoor er herkenning en erkenning is én het gebruik van diverse methodieken en werkvormen. 

De bijeenkomsten zijn als volgt opgebouwd:
1. Kernwaardes & verlangens
2. Het moederschap en ik
3. Patronen, plaatjes & maskers
4. Comfortzone & risico's
5. Zelfcompassie & affirmaties
6. Ankeren

Het programma wordt regelmatig aangeboden op een woensdagochtend of een vrijdagochtend van 9.00 tot 11.30 uur waardoor er rekening wordt gehouden met het wegbrengen en ophalen van de kinderen van school. 
Klik hier voor het aanbod in 2021 Data 'Van jij naar ik' 2021

Kosten voor dit programma zijn €726,- incl. btw. 
Dit bedrag bevat:
- de maandelijkse bijeenkomst van 2,5 uur in de praktijk te Gemert (COVID19-proof)
- koffie/thee/lekkers
- een werkmap
- maandelijks inspiratie
- waar nodig extra contact via app, telefonisch of per mail

'Van jij naar ik' individueel traject 
Dit begeleidingstraject is gebaseerd op het bovenstaande traject waarbij er intensiever, individueel en in een korter tijdsbestek de transformatie voelbaar is. 
Individueel is er eenmaal in de 2 weken een gesprek gedurende 7 begeleidingsmomenten. 
Kosten hiervoor zijn €508,20 incl. btw. 
Dit bedrag omvat:
- tweewekelijks een gesprek van 1,5 uur in de praktijk te Gemert (COVID19-proof) gedurende 3,5 maand
- koffie/thee/lekkers
- een werkmap
- waar nodig extra contact via app, telefonisch of per mail

Een vergoeding door de werkgever kan behoren tot een mogelijkheid waarbij het programma preventief of als begeleidingstraject ingezet kan worden. Gespreid betalen is tevens ook mogelijk. 
Meld jezelf aan door het onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem snel contact met je op. 

    Gun jezelf dit programma, een investering voor nu (we gaan geen pleisters plakken) maar vooral voor de lange termijn! 


"Het geeft me veel inzicht in mijn kernwaardes en waarom bepaalde dingen me dus zo raken. Mijn schuldgevoel is stukken afgenomen wat super veel rust geeft." Y.


"Ik krijg er handreikingen door om anders te denken en meer zelfvertrouwen. Dit helpt zeker om mijn doelen te bereiken... Ik word er sterker van. Echter spelen er veel dingen die meer tijd nodig hebben en die niet zomaar op te lossen zijn. Ik leer wel hoe hier mee om te gaan en tips hiervoor. Dat geeft vertrouwen." I. 


"Maike denkt mee, gaat naast je staan en laat je zijn wie je bent zonder oordeel. En  met die oordelen was ik zo klaar! Maike blijft in het hier en nu en doordat je haar tussendoor mag appen/bellen kan ik juist in lastige situaties de support krijgen die ik op dat moment nodig heb." B. 


Individuele coaching
Ik kan jou als ouder ondersteunen en op weg helpen in lastige situaties bij scheiding. Om zo als ouder zelf handvatten te krijgen over hoe om te gaan met de situatie van jou en jouw kinderen. 
Dit kan zijn aan het begin van de scheiding, hoe pak je dit het beste aan voor de kinderen? Maar ook tijdens de scheiding, doe je het beste voor de kinderen? Of merk je na de scheiding dat het niet lekker loopt met de kinderen en hoe nu verder?
Want scheiden is rouwen voor een gezin maar ook bouwen aan een nieuw gezin. Een 'thuis' is weg voor de kinderen en iedereen zoekt naar een eigen plekje in deze nieuwe situatie. Ik kan samen met jou en eventueel de kinderen  onderzoeken waar het niet fijn loopt. We bespreken ieders behoeften en kijken naar wat kan helpen zodat de situatie positiever wordt.  
Betrokkenheid, eerlijkheid, integriteit en er mogen zijn zoals je bent zijn de kernwaarden van waaruit ik werk.  

Werkwijze en kosten
Als je interesse hebt in deze ondersteuning is het goed om telefonisch of per mail contact op te nemen.
We bespreken wat de situatie is en wat de behoeften zijn. Afhankelijk van de vorm van ondersteuning bespreken we ook hoe we verder gaan. Als dit oké voor je is maken we een vervolgafspraak. 
Kosten voor een oudergesprek zijn 60,- excl. BTW voor één ouder en een gesprek met beide ouders 90,- excl. BTW. 

Meer info voor ouders: 
De scheidingsmelding, hoe dan?
Tips voor de opvoeding

 

Vragen over juridische zaken verwijs ik jullie graag naar:
- Omgeving Gemert  Momentum Mediation     www.momentum-mediation.nl 
- Omgeving Boxmeer Ex-scheiding                     www.exscheiding.nl 
- Omgeving Helmond Arthur de Groot                www.arthurdegrootmediation.nl 
                                      Mediation