Wie ben ik?


Graag stel ik me aan je voor. 
Ik ben Maike Rademakers, 38 jaar en woon in Gemert. Ik ben getrouwd, moeder van 3 kinderen en zelf kind van gescheiden ouders. 
Het onderwerp scheiden is op jonge leeftijd als een rode draad door mijn leven gegaan. Door mijn eigen ervaring ken ik hobbels en struggles die het met zich meebrengt voor zowel ouders als kinderen. Ik weet hoe het is als je ouders gescheiden zijn maar ook als ze een nieuwe partner krijgen. 
Ik ben pedagoog, docent Omgangskunde, gediplomeerd jongerencoach en Zandkastelencoach. Dit maakt dat je naast kennis ook ervaring mag verwachten in het coachen en begeleiden van kinderen, jongeren en ouders. Recentelijk heb ik de opleiding tot mediator afgerond wat maakt dat ik weet dat scheiden een flinke klus is voor partners. 

In mijn werkwijze richt ik me op de kinderen en jongeren. Want afscheid nemen van een vertrouwd thuis en omgaan met een nieuwe situatie maakt dat een scheiding veel van kinderen vraagt. Ik weet dat ouders het beste willen voor hun kinderen maar ik zie ook dat dit niet altijd even gemakkelijk is. Niet alleen in het proces van scheiden maar ook in het samenstellen van een nieuw gezin. 
Daarom heb ik Praktijk jij en ik opgericht. 

Ik werk met diverse werkvormen en de oplossingsgerichte methodiek.  Ik richt me tijdens deze begeleiding vooral op het hier en nu: 'hoe gaat het nu met je en waarin kan ik je op weg helpen?'
In mijn begeleiding sta ik voor begrip, vertrouwelijkheid en integriteit. Ik vind het ontzettend belangrijk dat men zich op zijn gemak en vertrouwd voelt waardoor er meer openheid mag zijn. 

Graag help ik je op weg. Voel je dan ook meer dan welkom.